Has de tenir en compte que el finançament aliè suposa afegir riscs al teu projecte empresarial, però a la vegada et permetrà tenir més oportunitats de creixement i d’oferir beneficis a qui hagi apostat per la teva idea. Recorda que tot i que t’oferim quatre alternatives de finançament, sempre pots recórrer a les entitats bancàries. A continuació et presentem en ordre creixent (relatiu a quants doblers necessites), diverses vies per sol·licitar capital per a la teva idea:

1. Entitats Públiques, societats de garantia recíproca i fundacions

Aquestes institucions pretenen resoldre problemàtiques financeres de les PIMES, oferint com a suport avals que respatllin la seva situació financera front a les entitats de crèdit, administracions, proveedors i clients. Accedeix i informa’t clicant damunt de qualsevol de les següents entitats:

Líneas-ICO-2013       cdti           Sin título             s          descarga

 

2. Crowfunding

És el micromecenatge especialment indicat per a projectes artístics, cinematogràfics, finançament de deutes, projectes educatius o el naixement de petits negocis. Et presentem dues plataformes interactives privades que t’ofereixen una gran quantitat d’informació i et possibiliten presentar el teu projecte:

UniversoCrowdfunding                   foto

3. Business Angels

Solen ser persones que han tingut èxit en el seu sector, que decideixen proveir capital per fer un start up, a més d’oferir tota una sèrie de coneixements i professionals relatius al sector que es vol explotar. A l’hora d’elegir els seus projectes d’inversió valoren plans de negoci novedosos i que s’adeqüin als seus criteris personals de negoci. En els darrers temps s’han organitzat nombroses xarxes i grups de Business Angels; et presentem dos enllaços que et poden ser molt útils, al presentar uns complets llistats d’inversors:

aeban                         descarga (1)

4. Societats de capital risc

Són entitats financeres que participen temporalment en el capital de les empreses amb l’objectiu d’augmentar el seu valor i, una vegada hagi madurat la inversió, retirar la seva inversió inicial més els beneficis. Les fases d’inversió capital risc solen ser l’etapa embrionària, l’inici de l’activitat empresarial l’etapa d’expansió. Clicant sobre els següents logotips accediràs a diversos registres d’entitats que ofereixen aquesta alternativa inversora:

descarga                                         130524-Banner-pymefinance                                  ASCRI